اگزوز مرکزی

مجموعه پخش اگزوز مرکزی،تنها نمایندگی اگزوز خودرو خراسان (KEM) در استان فارس و هرمزگان

اگزوز مرکزی

مجموعه پخش اگزوز مرکزی،تنها نمایندگی اگزوز خودرو خراسان (KEM) در استان فارس و هرمزگان

تأمین قطعات اگزوز و متعلقات برای خطوط گروه صنعتی ایرانخودرو ،‌ گروه خودروسازی سایپا، گروه بهمن، گروه زامیاد، پارس خودرو، مرتب خودرو و خودروهای خارجی موجود در بازار

۱۴ مطلب در آذر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

دود اگزوز

 

 

 

 

بطور کلی خط دودهای اگزوز را نباید دست کم گرفت.

 

1- بدون دود: موتور سالم دود نمیکند و وقتی انگشت به لوله اگزوز میزنیم انگشت نباید چرب و سیاه شود.

2- دود سفید: موقتی: در زمستانهای سرد وقتی موتور خاموش است به علت اینکه هوای بیرون سرد است و داخل موتور گرم در نتیجه هوای داخل موتور بصورت قطرات آب در می آید که بعد از روشن کردن موتور در صبح زود دود سفید رنگی از اگزوز خارج میشود که نتیجه آب سوزی است و چون این حالت موقتیست اشکالی ندارد وپس از گرم شدن موتور قطع میشود.

دائمی : اگر دود سفید دآمی باشد دلیل آن سوختن واشر سر سیلندر یا ترک خوردگی سیلندر میباشد و باعث مخلوط شدن آب و روغن میشود.

3- دود سیاه:

 الف:کثیف بودن بیش از حد فیلتر هوا

ب: زیاد بودن نسبت سوخت به هوا (عطسه اگزوز) و کم بودن هوا نسبت به سوخت(عطسه کاربراتور)

ج.ریتارد بودن بیش از حد موتور

د.خام سوختن بنزین در موتور

.

4- دود آبی ؛ روغن سوزی:

الف) موقتی فقط در سوپاپ گاز:روغن سوزی از خلاصی بیش از حد گیت سوپاپ میباشد که در این حالت معمولا روغن کم نمیکند و در موقع پر گاز دود قطع میشود.

ب) دائمی : اگر موقع کم گاز و پر گاز بطور دام دود میکند روغن سوزی از رینگ و پیستون یا سیلندر است.

رینگ : رینگ ها فنریت خود را از دست دادهاند یا رینگ شکسته یا عیوب دهانه رینگ

سیلندر : عیوب سیلندر مثل صیقلی شدن جدار سیلندرها یا ساییدگی خط و خش در سیلندر

 

منبع

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

کاتالیزور خودرو یا همان مبدل های کاتالیستی خودرو از سه بخش مهم تشکیل شده اند. هسته کاتالیست، لایه اکسیدی و ماده کاتالیست سه قسمت مهم تشکیل دهنده این کاتالیزور ها می باشند و در ادامه به طور خلاصه شرح داده می شوند.

 

هسته کاتالیست: در مبدل هایی که ویژه خودروها هستند، از برخی بستر های سرامیکی مونولیتی با ساختار لانه زنبوری استفاده می شود.

 

لایه اکسیدی : در حقیقت این لایه نگه دارنده ماده کاتالیست است که افزایش دهنده سطح مخصوص کاتالیست می باشد. این لایه معمولا از جنس اکسید آلومینیوم، دی اکسید تیتانیوم، دی اکسید سیلیکون یا ترکیبی از سیلیکا و آلومینا انتخاب می شود.

 

ماده کاتالیست : هر مبدل کاتالیستی دارای یک ماده اصلی است که ماده کاتالیست نام دارد و به طور معمول جزو فلز های گران قیمت مانند پالادیوم، رادیوم، پلاتین، طلا و کادمیوم انتخاب می شود. ولی به دلیل صرفه جویی در هزینه معمولا از فلز های پالادیوم و رادیوم استفاده می شود.

 

گفتنی است در عین حال که این قطعه از خودرو منجر به تبدیل گازهای سمی به گازهای بی ضرر می شود، در طول این واکنشها برخی از محصولات سمی به مقدار کم تولید می شوند. این گاز های سمی عبارتند از: سولفید هیدروژن و آمونیاک. این واکنش های شیمیایی معمولا به طور ناخواسته به وجود می آیند.

این واکنش های ناخواسته مبتنی بر واکنش های سه مرحله ای به وجود می آیند.با اینکه حذف چنین واکنشهایی امکان پذیر نیست ولی با ایجاد یک سری از تغییرات در جنس ماده کاتالیست و یا لایه اکسیدی می توان تا حد زیادی از بروز دادن چنین واکنشهایی جلوگیری نمود.

 

 

منبع

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

 

 

 

 

عوامل خرابی کاتالیزور

 

    افزایش ناگهانی مصرف سوخت خودرو

    افت شتابگیری

    ممکن است خودروی شما روشن نشود یا بد استارت بخورد

    خودروی شما در تست آلایندگی مردود می شود (مقادیر HC و CO بیشتر از نرمال)

    چراغ اخطار (چراغ چک) در پشت آمپر روشن می شود.

    بد کار کردن خودرو همراه با لرزش در حالت دور آرام

    بوی بد یکی از شایع ترین علائم خرابی کاتالیست می باشد. بویی شبیه تخم مرغ گندیده نشانه خرابی کاتالیزور است

    اشکال در خروج گازهایی که از صداخفه‌کن اگزوز می‌آیند

    خارج شدن دود تیره از اگزوز

 

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

 

کاتالیزور یا مبدل کاتالیزوری قطعه کوچک اما مهمی در سیستم اگزوز خودرو است که باعث کاهش آلایندگی‌های تولیدی موتور می‌شود. کار این قطعه تبدیل گازهای خروجی موتور به گازهای کمتر آلاینده و کم‌ضررتر است.

 

این گازهای آلاینده در خودروها شامل اکسیدهای نیتروژن (NOx)، کربن منواکسید (CO) و هیدروکربن‌های نسوخته (HC) هستند.

 

مبدل کاتالیستی(کاتالیزور) وسیله ای است که سر راه خروجی اگزوز خودرو قرار می گیرد و طی یک سری واکنش های شیمیایی با تبدیل گازهای سمی حاصل از احتراق خودرو به گازهای بی ضرر، از آلودگی هوا جلوگیری می کند. البته این مبدل ها انواع مختلفی دارند و واکنش های شیمیایی هر کدام از آن ها بسته به نوع موتور و سوخت مصرفی متفاوت است. به طور مثال مبدل کاتالیستی خودروهای گازوئیلی طوری است که در آن واکنش های اکسیداسیون انجام می شود. طی این واکنش ها، مونو اکسید کربن، مشتقات اکسید نیتروژن، و کربوهیدرات های حاصل از احتراق ناقص سوخت، به دی اکسید کربن، نیتروژن، و آب تبدیل می شوند. اگرچه مبدل های کاتالیستی بیش ترین کاربرد را در خودروها دارند، اما در ژنراتورها، لوکوموتیوها،و هواپیماها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. گفتنی است، این وسیله در حقیقت در راستای پیروی از مقررات دولتی و زیست محیطی مبنی بر رعایت حداکثر میزان آلایندگی خودروها ابداع شده است.

مبدل های کاتالیستی از سه بخش مهم هسته کاتالیست، لایه اکسیدی، و ماده کاتالیست تشکیل شده اند

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

با توجه به اینکه سیستم اگزوز در زیر موتور و شاسی خودرو تعبیه شده است بنابراین عوامل طبیعی چون سنگ، کثیفی، آب و دیگر خطرات موجود در سطح جاده موجب خرابی آن می‌شود. در داخل سیستم نیز تغییرات بالای دمایی به همراه ترکیب گازهای حاصل از احتراق و رطوبت موجود در سیستم، باعث پیدایش نوعی اسید می‌شود که خوردگی سطوح فلزی سیستم را به همراه دارد.

 

نحوه رانندگی نیز تاثیر بسزایی در طول عمر سیستم اگزوز دارد. رانندگی در مسیرهای طولانی با توقف‌های کم در مقایسه با رانندگی در مسیرهای کوتاه و نامنظم موجب طول عمر بیشتر سیستم اگزوز می‌شود. علت این امر این است که در سفرهای کوتاه مدت مافلر اگزوز به دمای حرارتی بالا برای خشک شدن نمی‌رسد بنابراین آب و اسید به‌جا مانده فرآیند زنگ زدن را افزایش می‌دهند.

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

 

شاید تصور کنید که خراب شدن اگزوز هیچ عوارضی با خود در پی ندارد، اما عوارض خرابی اگزوز ماشین می‌تواند بسیار شدید باشد. در برخی مواقع این خرابی در درازمدت باعث افت قابل توجه کیفیت موتور شده و حتی ممکن است دلیلی بر خراب شدن موتور هم باشد. اگر موتور در فشار بالا کار کرد، این امکان وجود دارد تا سایر قطعات متصل به آن نیز دچار خرابی شوند

 

به صورت کلی عوارض خرابی اگزوز ماشین ممکن است بسیار شدید باشد. به همین دلیل در همان روزهای ابتدایی مشاهده چنین مشکلی باید برای تعمیر و عیب یابی آن اقدام شود. در صورت نیاز به خرید قطعات یدکی نیز حتما باید سراغ قطعات یدکی اصلی مربوط به خودرو خود بروید.

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

 

 

اشتباهات رایج رانندگی که ممکن است خسارت‌ های جدی به خودرو و راننده وارد کنند ، اطلاعاتی را به شما بدهم . برخی از این اشتباهات عبارتند از :

 

نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست انداز ها : این کار فشار زیادی را به سیستم فنربندی ، اکسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد می‌ کند و باعث سایش زودرس آنها می‌ شود . بهتر است قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را کم کرده و در هنگام عبور از آن ترمز نزنید .

بالا کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن : این کار اگرچه صدای خوشایندی تولید می‌ کند اما فشار زیادی به چرخ‌ دنده‌ های ترمز دستی وارد کرده و امکان قطع سیم ترمز دستی را به همراه دارد .

عدم تعویض به موقع روغن گیربکس : روغن گیربکس نقش مهمی در روان کارکردن گیربکس و جلوگیری از سایش داخلی آن دارد . خودرویی که حدود 150 هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده است ، باید روغن گیربکس را عوض کند .

عدم تعویض به موقع فیلتر روغن : فیلتر روغن وظیفه تصفیه روغن را دارد و اگر به موقع عوض نشود ، ممکن است روغن آلوده شده وارد موتور شود و باعث آسیب‌ های جدی به آن بشود .

درجا گرم کردن ماشین به مدت طولانی : این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد می‌ آورد . درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می‌ شود و این گرما به موتور منتقل می‌ شود . در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کند .

پایین آوردن شیشه به جای استفاده کردن از کولر در اتوبان : این کار باعث افزایش مقاومت هوا و کاهش بازدهی سوخت می‌ شود . یک تحقیق نشان داد که اگر کولر اتومبیل در اتوبان روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن باز است ، ۴۰ درصد کمتر می‌ شود .

نگه داشتن کلاچ و خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک : این کار باعث فشار زیادی به سیستم کلاچ و گیربکس می‌ شود و ممکن است منجر به سوختگی کلاچ یا خرابی گیربکس بشود . بهتر است در این شرایط دنده را خلاص کنید و پدال کلاچ را رها کنید .

اینها فقط برخی از اشتباهات رایج رانندگی هستند که می‌ توانند خطراتی را برای خودرو و راننده به همراه داشته باشند .

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

یکی از مهمترین موارد در هنگام نصب منیفولد بر روی خودرو آب بندی آن است و به این منظور محل اتصال منیفولد با سر سیلندر توسط واشر کاملا آب بندی می شود تا جلوی هر گونه نشت هوا را بگیرد. نشت منیفولد زیاد معمول نیست اما احتمال رخ دادن آن نیز وجود دارد.

 

البته اکثرا رانندگان تصور می کنند در صورتی که منیفولد به خوبی آب بندی نشود هوای کمتری به سیلندر خودرو می رسد اما در واقعیت اتفاق کاملا متفاوت روی می دهد. از آنجا که فشار هوای داخل منیفولد کمتر از فشار هوای اطراف موتور است در نتیجه هوا به جای خروج از محفظه، به آن وارد می شود و در نتیجه میران نسبت هوا و سوخت در سیلندر به هم می خورد. ورود هوای اضافی به داخل سیلندر باعث کاهش میزان بنزین و در نهایت کیفیت پایین احتراق خواهد شد.

بنابراین به خاطر بسپرید که هر بار که یکی از آن احتراقهای کوچک در داخل سیلندر ماشین شما اتفاق می افتد، میل لنگ را به حرکت در می آورد؛ بنابراین اگر هوا و بنزین کافی برای فرایند احتراق وجود نداشته باشد، احتراق ها ضعیف تر خواهند شد و موتور شما باید سخت تر کار کند. در نتیجه اگر متوجه شوید که ماشین شما هر بار که روی پدال گاز فشار می آورید، به آرامی جواب می دهد، نشت در منیفولد ورودی می تواند منشا این اتفاق باشد.

 

  • اگزوز مرکزی
  • ۰
  • ۰

 

 

 

 

سوال جالبیست . دیدید که اکثرا ماشین های مسابقه ای صداهای بسیار زیادی دارند ؟

اغلب فکر می کنند این صداها به علت قدرت زیاد خودرو است که البته درست می گویند اما نه فقط موتور بلکه صدای منبع اگزوز تغییر یافته نیز هست . اما در این قطعه می آیند یک خم بسیار بسیار آرام اما با شیب درونی بسیار تند ایجاد می کنند . در این صورت دود به سرعت از این قطعه به اگزوز وارد می شود .

پس خروج بسیار سریع دود و عدم انباشته شدن آن در اگزوز می تواند در شتاب و سرعت خودروتاثیر گذار باشد .

مانند بوگاتی که چون موتور در قسمت عقب خودرو است و دود آن مسیر به شدت کوتاهی را طی می کند هم صدای زیبایی داشته و هم سرعت بالایی دارد .

  • اگزوز مرکزی
  • ۱
  • ۰

عمر منیفولد

 

 

عمر این قطعه حدودا 6 تا 10 سال است اما دیده شده که خودرو های بسیار قدیمی که حتی 50 سال از تولید آنها گذشته است نیز دارای منیفولد بسیار سالم می باشد .

زیرا جنس مقاوم چدنی و آلیاژی بسیار قوی آن سبب شده تا این قطعه بسیار مقاوم بماند و از آنجایی که اصطحلاکی ندارد , این قطعه عمر بسیار زیادی دارد و برای فروشندگان قطعات خودرو چندان به صرفه نیست که بر روی این قطعه سرمایه گذاری کنند .

 

 

 

 آیا منیفولد ترک می خورد ؟ جواب در ادامه مطلب

 

  • اگزوز مرکزی